מערכות מיזוג אוויר מתחילות לקבל התייחסות ייחודית גם מצד מעצבי פנים ואדריכלים. הנה כמה דרכים שבהן ניתן להפוך את המזגן לחלק בלתי נפרד מהדקורציה של החלל, בלי לוותר על האפקטיביות שלו
פונקציונאליות צריכה לעמוד בראש סדר העדיפויות של אדריכלים ומעצבי פנים של בתים פרטיים. רוב בעלי הבתים לא מעוניינים לוותר על איכות החיים שלהם לטובת דקורציה ברמה גבוהה, לכן הדור הבא של האדריכלות כבר דורש שיתוף פעולה בין המערכות השונות.
זהו חלק אינטגרלי מהחלל וניתן לראות דוגמא לכך בחיווט החשמל, התקנת מערכת האינסטלציה וכיום גם התאמת מערכות מיזוג אוויר לבית חדש או בשיפוץ דירה קיימת. במדינה עם מזג אוויר ים תיכוני כמו ישראל אין מנוס מתכנון אדריכלי של מזגנים ומערכות מיזוג אוויר לבתים.
את התכנון מבצעים יחד עם יועצי מיזוג אוויר או אדריכלים, שתפקידם לפקח על תהליך הבנייה ולהתאים את המערכת לגודל החלל, מספר הדיירים וכאמור החזות הדקורטיבית הנדרשת על ידי הלקוח.
כמו כן, בעת התכנון המוקדם של התקנת מערכות מיזוג אוויר נלקחים בחשבון שיקולים כמו חיסכון בחשמל, צמצום צריכת אנרגיה, התקנה ואסתטיקה.
הכירו את המגמות המובילות בתכנון מערכות מיזוג אוויר
הנה כמה מגמות מובילות שניתן להתרשם מהן על מנת להפוך את המזגן לחלק בלתי נפרד מהדקורציה של חלל הפנים:
א. מיקום מזגן עילי
הדרך הטובה ביותר למקם מזגן עילי היא מעל פתח הכניסה לחדר. כך ניתן להשאיר את כל שאר שטח החדר לטובת ארונות, תליית תמונות, הצבת טלוויזיה ותליית מראה.
יש גם מזגנים עיליים עם טכנולוגיות מתקדמות ומראה אסתטי שמפוקח על ידי מעצבי מערכות חשמל מעולים.
ב. הנמכות גבס
אופציה נוספת היא להתקין את המזגן בצורה שתהיה סמויה מהעין. את זה עושים בדרך כלל עם הנמכות גבס, ושילוב מדויק של גופי תאורה.
הנמכות גבס יוצרות חזות מינימליסטית ונקייה ללא עיטורים. בעזרת הנמכת גבס גם אפשר לייצר חלוקת אובייקטים מוגדרת בחלל.
הנמכות גבס להתקנת מערכות מיזוג אוויר מתאימות לכל חלקי הבית, לרבות הסלון, המטבח, המבואה וחדרי שינה. כמו כן, חשוב לייצר מוקד עניין סביב הנמכות הגבס ולבחור היטב את גופי התאורה המתאימים לסגנון הדקורטיבי.
דרך חברת תדיראן למשל אפשר למצוא פתרון מושלם לשילוב מזגנים בהנמכת גבס עם סדרת מוצרים צרים בגובה 30 ס"מ בלבד.
זהו מזגן מיני מרכזי שמוטמע בדרך כלל בפרוזדורים צרים ובעלי יציאות אוויר משני הצדדים, עם עד שישה פתחים סך הכל.
במידת הצורך גם אפשר להוסיף למזגן מערכת לבקרת חדרים כדי לשלוט על חללי המיזוג השונים ועל החללים שלא דורשים מיזוג.
ג. מערכת אינוורטר
אחת ממערכות המיזוג הנפוצות של השנים האחרונות מנצלת את טכנולוגיית האינוורטר. זו מערכת שעובדת בשיטת VRF (Variable Refrigerant Flow) ואליה ניתן לחבר מספר יחידות פנימיות, תוך מתן אפשרות לשליטה מדויקת ברמת הטמפרטורה.
המערכת חוסכת בהוצאות בלי להתפשר על ביצועים והיא מגיעה לטמפרטורה שנקבעה עבורה אך לא נכבית, אלא ממשיכה בפעולתה תוך הורדת כמות האנרגיה הנצרכת.
ד. יחידות מיזוג נסתרות
אדריכלים ומעצבי פנים ממליצים לעיתים על התקנת מזגנים בתוך הקיר. זו אופציה טובה שדורשת את עיבוי קיר הגבס לטובת התקנת המזגן מאחוריו, או את מיקום המזגן בתוך הארון.
השינוי האסתטי בא לידי ביטוי בנישות מיוחדות שמיועדות לצרכי אחסון ודקורציה, או בתכנון יחידות מיזוג נסתרות מאחורי ארונות, שידות, ספריות, מסכי טלוויזיה ועוד.
תריסי מזגן דקורטיביים לשמירה על חזות המבנה
כדאי להזכיר את האופציה של התקנת תריסי מזגן מעוצבים. אלו תריסים דקורטיביים שמיועדים לפיזור נכון של האוויר במרחב, תוך שילוב עם גופי התאורה של הבית להשגת אפקט כפול ומרשים במיוחד.
האפשרויות הן תריסי דקור עמידים מאלומיניום ובגימור מטאלי, או אפילו תריסי אלומיניום שנצבעים לבקשת הלקוח בגוונים מסוימים. לבסוף, מי שרוצה ליהנות מפתרונות מתקדמים של מיזוג אוויר וגם לשמור על חזות המבנה צריך לבחור במערכות המבוססות על טכנולוגיית מולטי-אינוורטר.
הן בנויות על יחידה חיצונית אחת בלבד וכך שומרות על האסתטיקה המקורית של המבנה, כשבמקביל יש להן עד 9 יחידות פנימיות במגוון תצורות.