המדריך שיעשה לכם סדר בתקופת החורף!
המזגן שהפך למוצר חיוני בכל בית, משמש כל בית אב לקירור האוויר בימי הקיץ, לעומת חימום האוויר בימי החורף.
אם בשנים עברו נהגו משפחות רבות לשלב בין המזגן לבין מוצרי חשמל אחרים, (לרבות רדיאטור, תנור ספירלות וכיוצא בזאת), הרי שכיום הנטייה הטבעית של כל אדם היא להשתמש במזגן בלבד, תוך התנהלות חכמה, אשר מאפשרת חיסכון באנרגיה וכפועל יוצא חיסכון בהוצאות הכספיות.
החשש שמא המזגן יגבה מחיר עצום בסוף כל חודש, גורם למשפחות רבות לחיות במתח, וכדי שאתם תוכלו להיפרד לשלום ולא להתראות מהמתח המיותר הזה, המשיכו אתנו וקראו אודות ההמלצות החשובות שיאפשרו לכם לחסוך בטווח הקצר והארוך גם יחד.
ניקיון יסודי ומקצועי של המזגן
ישראל הפכה למדינה חמה, כך שהמזגנים בבתי האב עובדים קשה ובעיקר בחודשי יוני-יולי-אוגוסט. העבודה הקשה של המזגן מאפשרת הנאה מאוויר קר (בטמפרטורה המתבקשת), אך במקביל מביא איתו הקיץ אבק ולכלוך רב שמצטבר בין היתר במסנני המזגן, אותם חייב לנקות ביסודיות עם תום הקיץ ותחילת החורף.
ניקיון המסנן מאפשר מעבר טוב יותר של האוויר ובמקביל מפחית הניקיון את העומס על המצבר מה שמבטיח את עמידותו לאורך זמן.בעודכם מנקים את המסננים, הקפידו לנקות את יתר חלקי המערכת ובין היתר את צינור הניקוז וזאת כדי למנוע ריחות רעים ועובש. בין אם יש ברשותכם מזגן עילי ובין אם יש ברשותכם מזגן מפוצל, אתם יכולים לבצע את הניקיון בעצמכם ולחילופין אתם יכולים להזמין טכנאי מזגנים שיבצע עבורכם את העבודה על הצד הטוב ביותר.
המזגן הוא מוצר חשמלי שיש להתנהל איתו בהתאם וזאת על מנת לשמור על איכותו, אחרת אתם עתידים למצוא עצמכם עסוקים בחיפוש אחר טכנאי מזגנים אמין שיגיע לתקן את הלקוי ולהיפך, ככל שתקפידו להתנהג אל המזגן בהתאם, כך תחסכו הוצאות עבור תיקונו.
בדיוק כפי שאתם דואגים לנקות את מדיח הכלים שברשותכם, את התנור אפייה שלכם ועוד, כך חשוב לנקות ביסודיות את המזגן בכל סוף עונה וטרם המעבר לשימושו בעונה המקבילה.
הפעלת המזגן בימי החורף
רבים שואלים את השאלה החשובה כל כך: על איזה טמפרטורה לשים את המזגן בחורף? בחלק זה של המאמר נמקד אתכם באשר לטמפרטורה הנכונה ביותר שלא תפגום באיכות המזגן ובמקביל תאפשר לכם ליהנות מחיסכון משמעותי בהוצאות החודשיות (או הדו חודשיות).
אם אתם מתגוררים באזורים קרים בהם הטמפרטורה מגיעה ל- 0 מעלות, מומלץ לכבות את המזגן וזאת כדי לא להעמיס עליו ולגרום לו לפעול לריק. בטמפרטורה של 0 מעלות המזגן קופא ולא מצליח להעביר אוויר, כך שהפעלתו מיותרת לחלוטין. חשוב מאוד לא להפעיל את המזגן על טמפרטורות קיצוניות ובמקביל חשוב בכל מספר שעות לכבות את המזגן לדקות בודדות. עוד חשוב להקפיד ולוודא כי מעבר האוויר לחדרים אינו חסום – כך המזגן יתאמץ פחות והמיזוג יהיה אפקטיבי יותר.
כשאתם ניגשים לרכוש מזגן, נכון לוודא כי אתם רוכשים מזגן חסכוני בעל תווית אנרגטית קרובה ל A ולא פחות מכך – זהו השלב הראשון בדרך לחיסכון בזמן הקרוב ובעתיד הרחוק. כל עוד מדובר בחימום החדר, עליכם לוודא כי הטמפרטורה נעה בין 18 ועד 20 מעלות ולא מעבר לכך – כל מעלה נוספת תייקר את עלות ההפעלה בכ- 5%.
אם אתם לא בטוחים בטמפרטורה המתקבלת בביתכם (בין אם יש לכם ילדים קטנים בבית ובין אם אתם סועדים את הוריכם המבוגרים), אתם יכולים להתקין מד חום בכל אחד מהחדרים, וכך תוכלו להתאים את הטמפרטורה של המזגן לטמפרטורה הרצויה.
מד החום עולה כמה עשרות שקלים בודדים לכל היותר שיחסכו לכם הוצאות רבות בתצרוכת החשמל בעתיד. את מד החום נכון לתלות קרוב למזגן אך לא מול הכיוון של פליטת האוויר.
נקודה חשובה לא פחות, היא לדאוג ולוודא כי כל החלונות והדלתות בבית סגורים. אין ספק כי אוויר נקי וטרי חשוב לבריאותנו ולתחושה שלנו, אך ברגעים בהם מחממים את הבית, חשוב לדאוג לסגירה מלאה של כל פתחי האוורור אל פנים הבית, אחרת אתם עתידים לבזבז אנרגיה רבה על חימום הבית שלא יתבצע באפקטיביות המלאה.
אתם בהחלט יכולים ואף רצוי בכל מספר שעות לאוורר את הבית כמובן כשהמיזוג סגור.
השתמשו בפונקציית I Feel
כאמור, מרבית מבתי האב נוהגים להשתמש במזגן לחימום או קירור הבית ובעיקר משום שמכשיר זה הוא היעיל והבטיחותי ביותר נכון לשנת 2020,
אך לא כולם יודעים כיצד לחסוך בעלויות.
דרך מעולה באמצעותה ניתן לחסוך לא מעט אנרגיה ומשאבים כלכליים במהלך החורף, היא שימוש ב I Feel בשלט המזגן.
כל עוד תכוונו את השלט למצב I Feel ותמקמו אותו בגובה יחסית נמוך, כך תצליחו לחסוך בחשמל שואלים מדוע? כי ברגעים בהם החום עולה למעלה, החיישן במזגן (לרוב) משהה את פעילותו, משום שהוא (חושב) שהגיע לטמפרטורה הנדרשת בחדר, אך האמת לאמיתה היא שלמטה עדיין קר.
שימוש ב I Feel ימנע את השהיית הסרק ותימנע מהמזגן להפסיק את פעילותו בזמן שבתחתית עדיין קר – אופציה זו חוסכת (לעיתים משמעותית) בתצרוכת החשמל משום שמזגן שנדלק ונכבה בתדירות גבוהה, צורך חשמל רב ומיותר. קחו את השלט וחפשו את הפונקציה של I Feel שתהפוך לשימושית.
פתחי אוורור כוונו כלפי מטה
האוויר החם עולה מעלה ועל כן אם יש ברשותכם מזגן עילי, מזגן 1 כ"ס או כל מזגן אחר, נכון לכוון את פתחי האוורור כלפי מטה, כך החדר יתחמם במקביל בחלקו התחתון והאוויר ממטה יעלה מעלה ויחמם גם את החלק העליון של החדר.
המזגן מחמם את האוויר בחדר באופן פשוט יחסית – הוא יונק את האוויר מהחדר ומחזיר אותו חזרה אל החלל כשהוא חם. אחת הבעיות מהן סובלים רבים, היא האוויר היבש שמייבש את כל דרי ובאי הבית ועל כן רבים בוחרים לפתוח חלון בעל פתח צר או כדומה לזה, מה שכאמור פוגם בחיסכון הנדרש בתצרוכת החשמל ומונע חיסכון.
אם פתיחת החלון לא באה בחשבון מבחינתכם ואתם מתעקשים לשמור על חדר סגור לחלוטין יש דרך נוספת להתמודד עם היובש המציק.
כדי להתמודד עם האוויר היבש אפשר להניח סמרטוט רטוב בפינה כלשהי בחלל, כך אדי המים יתערבבו עם האוויר החם ויורידו את רמת הייבוש שלו.
בדיקה תקופתית של תקינות המזגן
שימוש במזגן לא תקין עתיד להעלות משמעותית את תצרוכת החשמל שלכם ועל כן חשוב עד מאוד לבצע בדיקה תקופתית וכמובן להקפיד במקביל על תחזוקה שוטפת.
כדי להימנע מתיקונים יקרים חשוב לנקות את הסוללה (הפנימית והחיצונית). אם אתם מתקינים מזגן חדש, הקפידו להזמין מתקין מזגנים מקצועי שיודע כי את המזגן נכון להתקין שלא ליד קיר אשר חוסם את תנועת האוויר לרבות מסתור כביסה וכיוצא בזאת.
לסיכום
מזגן הוא מוצר חשמלי הכרחי ויעיל ובמידה ומשתמשים בו נכון, הוא גם חסכוני.
על מנת להשתמש במזגן בתבונה, יש לקחת בחשבון את ההמלצות שצוינו מעלה ולהשתמש בהם בתבונה, רק כך תצליחו לחסוך בכל חודש בתשלומי החשמל ומידי תקופה בהוצאות עבור תיקונים מורכבים.