רעשים במזגנים יכולים להוות מטרד רציני וליצור אי נוחות בחלל הבית. הרעשים הללו נובעים ממגוון סיבות הקשורות בבעיות מכאניות, תקלות חשמליות (בלוח הבקרה למשל), ולעיתים גם בשל תחזוקה לקויה של המזגן.
מדוע המזגן משמיע רעשי דפיקות? מהי המשמעות של השריקות שנשמעות מכיוון המזגן? ומהן דרכי ההתמודדות האפשריות במידה והמזגן מרעיש? כל זאת במדריך שלפניכם.
מדוע המזגן מרעיש? כל הסיבות המרכזיות וכיצד ניתן להתמודד איתן
עם ההתקדמות האדירה בתחום טכנולוגיות המיזוג שמתרחשת בשנים האחרונות, כולנו כבר רגילים להנות ממזגנים שקטים עם מינימום תקלות. ובכל זאת, למזגנים שלנו שפה משלהם, ולעיתים הטונים שלהם עלולים לעלות ואנו מוצאים את עצמינו עם מזגן מרעיש – תחושה בלתי נסבלת, בייחוד בימי הקיץ החמים או בחורף הקר כשאנו זקוקים לו יותר מכל לצרוך חימום או קירור הבית. הנה כמה מהסיבות המרכזיות לתופעה הטורדנית:
רעשי חריקות, שריקות או רעש עמום מיחידת המיזוג הפנימית
אם הרעשים הללו מוכרים לכם ולא נותנים לכם מנוח, אתם מוזמנים לבדוק את הפילטרים של המזגן שלכם לפני שאתם ממהרים להזעיק את טכנאי המזגנים.
עכשיו זה כבר ידוע – אבק ולכלוך גס שחוסמים את פתחי יציאת האוויר עלולים לרום לשריקות ורעשים חורקים מכיוון יחידת המיזוג הפנימית. סיבה נוספת לרעשים מהמזגן עשויה להיות קשורה בחלקים רופפים ביחידת המיזוג, וביניהן גם הפילטרים אותם ניקיתם ולא הקפדתם להחזיר בצורה תקינה.
החדשות הטובות? מדובר בהחלט בתקלה פשוטה שעם מעט תשומת לב והקפדה על ניקיון ותחזוקה שוטפים ניתן לפתור בקלות. כל שעליכם לעשות הוא להקפיד ולנקות את הפילטרים מדי חודש ולוודא התקנה חוזרת נאותה שלהם לתוך יחידת המיזוג הפנימית בביתכם.
סגירת הפאנל של היחידה הפנימית
כן, גם תקלה פשוטה כמו זו יכולה לגרום לרעשי טרטור בלתי פוסקים. לאחר כל פתיחה של המזגן לצורך ניקיון הקפידו לסגור בצורה נכונה את פאנל הכיסוי החיצוני.
בלאי של המאיץ
המאיץ של המזגן הוא החלק הפנימי של המפוח שמחובר ליר המנוע של המזגן. תפקידו הוא להסתובב במהירות ולהוציא אוויר מהיחידה הפנימית של המזגן אל היחידה החיצונית. במידה והמאיץ מתקלקל מסיבה כלשהי הוא יגרום לבעיה במנגנון הקירור או החימום, ובמקביל גם יצור רעשים שעלולים להיות בלתי נסבלים בחלק מהמקרים.
המאיץ עשוי לצאת מאיזון עקב שלל סיבות: מאיץ ישן ובלוי, גומייה רופפת, ציר שבור ועוד אחרים. במידה וזוהי התקלה יש להזמין טכנאי מזגנים. במקרים חמורים יותר בהחלט מומלץ לשקול את החלפת המזגן בדגם חדש יותר.
רעש בעת חימום המזגן
בעת פעולת החימום, המזגן עובד בלחצי דחיסה גבוהים מאוד. אלו עלולים ליצור רעשים שונים ושריקות טורדניות. במקרים כאלו חשוב להקפיד כי לחץ גז המזגנים תקני. כמו כן, ניתן לנסות ולשחק עם מהירות האוורור – הדבר עשוי לפתור את בעית הזמזום.
פתרון נפוץ לתקלה הוא התקנת רכיב עזר שעוזר "לפלטר" את הרעש. לצורך כך יש להיעזר בטכנאי המזגנים שלכם.
יחידה חיצונית רועשת
אמנם מקור הרעש אינו נובע מהיחידה הפנימית, אך לעיתים רעש הטרטור כל כך חזק שאתם בהחלט מרגישים אותו גם בתוך הבית. רעשים ביחידה החיצונית יכולים לנבוע ממגוון סיבות, חלקן עשויות לגרום גם לתקלות חמורות הרבה יותר. בין היתר, מומלץ לבדוק כי שום חפץ כמו ענף או פיסת קרטון נתקעו ביחידה החיצונית, הצינורות נמצאים במרחק מספיק גדול ואינם מתחככים אחד בשני, התושבת של המזגן אינה רופפת, וכן לבדוק את תקינותו של המדחס. בלאי מואץ על המדחס עלול לסיים את חייו של המזגן מוקדם מן הצפוי וגם ליצור רעשים טורדניים.
כמובן שתקלה במנוע או במפוח של המזגן, כנפיים שבורות אם רכיבים חשמל ובקרה תקולים דורשים התערבות של טכנאי מזגנים מקצועי, ובחלק מן המקרים אף החלפה של היחידה או המזגן כולו.
המזגן מרעיש וגורם לרעשי פיצוץ? הנה הסיבה המרכזית לכך
מלבד התקלות הנפוצות שתיארנו, ישנה סיבה נוספת מרכזית לרעש מהמזגן. במידה והרעש שאתם שומעים דומה לרעש פיצוצים הולך וחוזר, ייתכן שיחידת הקירור שלכם פשוט קפאה.
מדוע המזגן קופא? קרח נוטה להצטבר על המזגן ולגרום לו להרעיש בגלל צניחת טמפרטורות בעונת החורף, חוסר בגז מזגנים שמעיד על בעיה בצינורות היניקה והדחיסה של המעבה, מאייד שמטפטף עקב חוסר תחזוקה שוטפת ועוד שלל סיבות אחרות.