העגלה ריקה

טיפול בפילטרים של המזגן – איך עושים את זה?

מהפכת הבית הבריא של תדיראן כבר כאן. בשנים האחרונות בחרו אלפי בתים בישראל לעבור למזגני תדיראן עם טכנולוגיות טיהור אוויר מתקדמות. מלבד שליטה טובה יותר באיכות האוויר שאנחנו נושמים, הטכנולוגיות הללו מאפשרות לנו להיפטר מאבק ואלרגנים, ולחיות בריא יותר.

במקביל למהפכת הבית הבריא, גם טיפול שוטף בפילטרים של המזגן יכול לסייע בהפחתה משמעותית של כמות המזהמים ושל איכות האוויר שאנחנו נושמים. אך לא רק. למעשה, הקפדה על ניקיון קבוע של הפילטרים ושל הכנה נאותה של המזגן לקראת עונת החורף או הקיץ מפחיתה את הבלאי של המזגן, חוסכת תקלות וצרות אחרות, וכמובן מאפשרת לנו לחסוך בהוצאות החשמל החודשיות.
כיצד? כל המידע בכתבה שלפניכם

ניקוי פילטר מזגן

הפילטרים של המזגן – מהם ומדוע הם חשובים?

אל הפילטרים של המזגן נוכל להתייחס בתור מעטפת ההגנה של יחידת המיזוג הפנימית. המטרה של הפילטרים הוא לדאוג שחלקיקים קטנים כמו אבק לא נכנסו והצטברו בתוך המזגן ויזהמו את האוויר הביתי שאנחנו נושמים. כך שלמעשה הפילטר הוא מסנן שמשתתף בשיפור איכות האוויר, ובמקביל גם מונע הצטברות אבק על מחליף החום ביחידה הפנימית שעלולה להזיק למזגן לאורך זמן ולגרום ללא מעט תקלות.

על אף שלרוב אנו נוטים לבחור את המזגן ולהתאים אותו לצרכים שלנו על פי הדירוג האנרגטי שלו, ההספק של המזגן וגם הטכנולוגיות עליהן הוא מבוסס (מזגני אינוורטר נחשבים חסכוניים ויעילים במיוחד למשל), גם לסוג הפילטרים קיימת חשיבות. עוד חשוב לדעת שבעולם מיזוג האוויר קיימים מגוון סוגי פילטרים שנבדלים אחד מהשני ברמות הסינון (או במילים אחרות – גודל החלקיקים אותם הפילטר יכול לסנן)

אחת לכמה זמן נדרש טיפול בפילטרים?

באיזו תדירות מומלץ לנקות את הפילטרים של מערכת המיזוג הביתית? האמת היא שלסוגיה הידועה הזו, שוודאי מטרידה רבים מאיתנו, קיימת תשובה די פשוטה.
ההמלצה של רוב טכנאי המזגנים תהיה לנקות את המזגן כל 3-4 חודשים. במידה והמזגן עובד שעות נוספות (ימים לוהטים בקיץ או חורף קר במיוחד), ההמלצה היא לנקות אותו 3-4 פעמים במהלך העונה.
לחילופין, יש את אלו שממליצים לפעול על פי שיטת שעות העבודה – ניקיון של הפילטרים כל 200 שעות עבודה בערך.

איך שלא תבחרו להסתכל על הדברים, לניקיון של הפילטרים חשיבות גדולה מאוד כפי שכבר הבנתם. עוד מומלץ להוסיף כי תדירות הניקיון אינה קבועה והיא כמובן משתנה בין דגמים שונים. כך למשל, במזגן חדש שמבוסס על טכנולוגיות טיהור אוויר מתקדמות תכיפות הניקיון יכולה להיות נמוכה יחסית.

טכנאי מטפל בפילטר מזגן

ניקוי פילטרים – איך לעשות זאת?

בין אם אתם מכינים את המזגן לעונת החורף הקרובה, או בין אם מדובר בתחזוקה וניקיון שוטפים של המזגן, פעולת הניקיון הפשוטה של הפילטרים יכולה למנוע תקלות רבות (נזילות, צנרת סתומה, תפוקת קירור ירודה ועוד…) ולהאריך את תוחלת החיים של המזגן בצורה משמעותית. כך תעשו זאת נכון:

טרם פעולת הניקיון מומלץ לנתק את המזגן משקע החשמל.
התחילו מניקיון חיצוני של המזגן. עברו עם מטלית לחה או מברשת אבק על גבי החלקים החיצוניים של המאייד ועל התריסים של המזגן.
פתחו את כיסוי (פאנל) המזגן, אתרו את הפילטרים ושלפו אותם החוצה.
במידה והפילטרים מלאים אבק מומלץ תחילה לנקות אותם עם מברשת רכה או עם מטלית. לאחר הניקיון הגס, שטפו את הפילטרים תחת מים זורמים. ניתן בהחלט להשתמש בתרסיסים ייעודיים לניקיון המזגן.
לסיום, ייבשו את הפילטרים היטב והחזירו אותם ליחידת המיזוג.

לסיום, הנה כמה פעולות שאסור לבצע בשום אופן בעת ניקיון של הפילטרים:

אל תשתמשו בשואב אבק.
הקפידו על שימוש בחומרי ניקוי ייעודיים. אם הפילטרים במצב טוב, עדיף להשתמש אך ורק במטלית לחה, מברשת רכה לניקוי אבק ומים זורמים. שימוש במי חמצן, כלור, חומצות או חומרי ניקוי מסוכנים אחרים עלולה לפגוע במזגן שלכם.
אל תחזירו את הפילטרים רטובים. בתום פעולת הניקיון הקפידו לייבש את הפילטרים היטב כדי למנוע הצטברות של לחות וטחב בתוך המזגן.
הימנעו משימוש במסיר שומנים. אם אתם נתקלים בשכבת שומן על גבי היחידה הפנימית תוכלו להסיר אותה בעזרת חומרי ניקוי ייעודיים ושימוש במים וסבון.

 

מעבר לקטלוג המוצרים ולרכישה >>

מדריכים נוספים שיעניינו אתכם:

arrow left slider arrow right slider
✖
ייעוץ בבחירת מזגן
יועץ אנושי
יועץ דיגיטלי לחנות המיזוג